Hoe gaat een myofasciale release behandeling te werk?

Voor de daadwerkelijke behandeling zullen we samen de hulpvraag en de historie van jouw paard doornemen. Hiermee kunnen we samen een gericht behandelplan maken. Eventuele huidige maar ook oudere blessures zijn altijd belangrijk om door te geven zodat we hier rekening mee kunnen houden of bij acuut trauma de behandeling herinplannen.

Dan komt de volgende stap en dat is de beweging van het paard bekijken. We kijken dan of het paard het lichaam soepel gebruikt. Waar zitten eventueel de scheefheden en hoe worden de hoeven neergezet.

Tijdens de behandeling maken we gebruik van diverse massage en stretch technieken om het weefsel te resetten zodat het weer vocht op kan nemen en soepel kan worden. Dit kan een directe reactie van het paard geven zoals je wel kan voorstellen wanneer je zelf wel eens een stevige massage hebt gehad. Deze gevoelige plekken tonen goed aan waar de pijnpunten zitten.

Omdat alle fascia aan elkaar verbonden is via de myofasciale banen kan het zelfs zo zijn dat een beperking in een achterbeen juist aan de voorzijde te behandelen is.